Anmälan till kurser

Etiketter

UtbildningKulturInvånareStuderande

Det finns inga behörighetskrav för vuxenutbildningskurser, du kan anmäla dig till vilken kurs som helst. Platser fördelas i ordningsföljd för anmälan. Det är också värt att anmäla sig till kön!

Henkilö selaa Ilmonettia puhelimella

Institutets villkor för tjänster

Så här anmäler du dig till en kurs

Du kan anmäla dig till kurserna på nätet, genom att ringa kundtjänstnumret eller på plats på Vanda vuxenutbildningsinstitut måndag-torsdag klockan 12–15 och fredag klockan 12–14 eller i Myyrinki, tidpunkten meddelas senare. Anmälan är alltid bindande.

Vid anmälning behöver du

  • kursnummer (börjar med V och har sex siffror)

  • kursens namn

  • namnet på anmälande person

  • personnumret (i sin helhet)

  • adress, postnummer och postanstalt

  • telefonnummer (helst mobil)
  • e-postadress (ifall den finns)

Om du inte har ett finskt person-nummer, kan du inte anmäla dig via Ilmonet. Ta kontakt med studiesekreteraren.
 

Anmäl dig till kön

Om kursen är fullbokad kan du också anmäla dig till kön. När en plats blir ledig på en kurs med väntelista får den första personen i kön ett meddelande om det är mer än fem dagar kvar till kursen startar. Mottagaren av meddelandet har ett dygn på sig att acceptera den erbjudna platsen.

Om det är mindre än fem dagar kvar till kursen börjar skickas ett meddelande till alla på väntelistan och den första som svarar får en plats. Anmälan blir bindande när du accepterar en plats på väntelistan.‍

Avbokning av anmälan

För mer information om hur du avbokar din anmälan, se avsnittet " Avbokning av deltagande och villkor för avbokning" i användarvillkoren.

Kursavgifter och fakturering

När du anmäler dig binder du dig till att betala kursavgiften. Läs våra avbokningsregler. Kursavgiften anges för varje kurs på Ilmonet.fi.

Kursavgiften faktureras i slutet av kursen och fakturan skickas per brev till den adress du angett. Uppmärksamma att ändringar av kontaktuppgifter uppdateras inte automatiskt i vuxenutbildningsinstitut register. Du kan ändra dina kontaktuppgifter på Ilmonet.fi eller hos vår kundtjänst.

Fakturan kan också betalas på Vanda-info.

Om din arbetsgivare eller någon annan organisation betalar för kursen ska du så snart som möjligt lämna faktureringsadressen till studiesekreteraren för det aktuella ämnesområdet.

Betalningstiden är 14 dagar från fakturadatumet. Påminnelsefakturan faktureras i enlighet med den legala påminnelsekostnaden. Betalningspåminnelsen måste göras med de uppgifter som anges på betalningspåminnelsen senast på förfallodagen, annars överförs fakturan till inkasso. Betalningspåminnelser och uppföljning av indrivning hanteras av ett indrivningsbolag. Om du har några frågor om fakturering kan du kontakta kurssekreteraren för kursen i fråga.

Rabatt för arbetslösa arbetssökande

Som arbetslös arbetssökande får du 50 % rabatt på kursavgifter på minst 21 euro (utom kurser märkta med *). Rabatten gäller inte materialavgifter för kurser. Lämna in ditt arbetslöshetsintyg till Vanda vuxenutbildningsinstitutet senast samma dag som kursstart. Efter kursstart kan rabatten inte längre ges.

Anmäl dig – Allmänna språkexamina (YKI)

Anmälan till YKI-test

Anmäl dig till det allmänna språkexamina online på yki.opintopolku.fi. Titta på videon för mer detaljerade instruktioner om hur du anmäler dig.

För att anmäla dig behöver du:

  • bankuppgifter eller ditt eget e-postkonto.

Betalning av allmänna språkexamina (YKI)

Examen betalas online. Efter anmälan får du ett e-postmeddelande med instruktioner om hur du ska betala för examen.

Du kan få mer information om de finska och nordsamiska examina från Hanna Uusiprosi och om den engelska examen från Elina Vienamo. Du hittar kontaktuppgifter längst ner på sidan.

OBS! Om testet redan är fullt är det bra att kontrollera om det finns några lediga platser på grund av avbokning på webbplatsen yki.opintopolku.fi.

Anmäl dig – Officiella spanska språkexamen (DELE)

Nästa DELE-prov kommer att hållas den 13 maj 2023 Sista datum för registrering 15 mars 2023.

Anmälan till tentamen görs genom att fylla i anmälningsformuläret, och skicka det via e-post som ett skannat dokument (mobilfoto fungerar också) till Mervi Garcia, kontaktuppgifter finns längst ner på sidan.

OBS! DELE-testerna omfattas inte av vuxenutbildningsinstitut normala avbokningspolicy! Läs avbokningspolicyn på registreringsformuläret.

Distansundervisning inom vuxenutbildningen

Det är möjligt att göra distanstentamen vid Vanda vuxenutbildningsinstitut om det utrymme som är lämpligt för provet finns tillgängligt under den aktuella perioden. Ett begränsat antal platser kan bokas.

Du bör alltid komma överens om provplatsen i förväg genom att kontakta Vanda vuxenutbildningsinstitut. Du kan anmäla dig till distanstentamen tidigast en kalendermånad före tentamenstillfället. Sista anmälningsdag beror på universitetets egen praxis.

Att göra provet kostar 25 €/prov och avgiften kommer att faktureras. Fakturering kräver tillhandahållande av personuppgifter. Tentamensplatsen måste avbokas senast en dag före tentamen, annars debiteras tentamensavgiften i sin helhet.

Anmäl dig till tentamen via e-post till aarne.saarinen2@vantaa.fi

More information

Elina Vienamo

Planeringsansvarig lärare
043 826 8360 elina.vienamo@vantaa.fi

Engelska YKI-test

Mervi Garcia

Planeringsansvarig lärare
0438268358 mervi.garcia@vantaa.fi

Spanska DELE-test

Hanna Uusiprosi

Planeringsansvarig lärare
040 631 3934 hanna.uusiprosi@vantaa.fi

Finska och nordsamiska YKI-test

Aarne Saarinen

aarne.saarinen2@vantaa.fi

Distansprov

Keywords

AnmälanKurserStudier