Ilmoittautuminen kursseille

Asiasanat

KoulutusKulttuuriAsukkaatOpiskelijat

Aikuisopiston kursseille ei ole pääsyvaatimuksia, vaan voit ilmoittautua mille tahansa kurssille. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Myös jonoon kannattaa ilmoittautua!

Henkilö selaa Ilmonettia puhelimella

Opiston palveluehdot

Näin ilmoittaudut kurssille

Voit ilmoittautua kursseille verkossa, puhelimitse soittamalla asiakaspalvelunumeroon tai paikan päällä Vantaan opistotalolla ma-to klo 12-15 ja pe klo 12-14 tai Myyringissä erikseen ilmoitettavina päivinä. Ilmoittautuminen on aina sitova.

Nämä tiedot tarvitset ilmoittautumiseen

  • Kurssinumero (V-alkuinen kuusinumeroinen koodi)
  • Kurssin nimi
  • Ilmoittautujan nimi
  • Henkilötunnus (kokonaan)
  • Lähiosoite, postinumero ja postitoimipaikka
  • Puhelinnumero
  • Sähköpostiosoite

Ilmonetissa ilmoittautumiseen tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen. Jos sinulla ei ole henkilötunnusta, ilmoittaudu puhelimitse tai paikan päällä.

Jonoon ilmoittautuminen

Jos kurssi on täynnä, voit ilmoittautua myös jonoon. Kun kurssilta, jolla on jonoa, vapautuu paikka saa jonossa ensimmäinen siitä viestin, jos kurssin alkuun on yli viisi päivää aikaa. Viestin vastaanottajalla on vuorokausi aikaa hyväksyä tarjottu paikka.

Jos kurssin alkuun on alle viisi päivää, lähtee viesti vapaasta paikasta kaikille jonossa oleville ja ensimmäisenä vastannut saa paikan. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi, kun otat jonosta paikan vastaan.‍

Ilmoittautumisen peruminen

Tutustu tarkempiin ilmoittamisen perumiseen liittyviin tietoihin palveluehtojen "osallistumisen peruminen ja perumisehdot" kohdasta.

Kurssimaksut ja laskutus

Ilmoittautuessa sitoudut maksamaan kurssimaksun. Tutustu peruutusehtoihimme. Kurssimaksu on ilmoitettu kunkin kurssin kohdalla Ilmonet.fi-palvelussa.

Kurssimaksu laskutetaan lähellä kurssien päättymistä, ja lasku toimitetaan kirjeenä antamaasi osoitteeseen. Huomaathan, että yhteystietomuutokset eivät päivity automaattisesti Aikuisopiston rekisteriin. Voit muuttaa yhteystietosi osoitteessa Ilmonet.fi tai asiakaspalvelussamme.

Laskun voi maksaa myös Vantaa-infossa.

Jos työnantajasi tai jokin muu taho kustantaa kurssin, ilmoita laskutusosoite mahdollisimman pian kyseisen ainealueen opintosihteerille.

Laskun maksuaika on laskun päiväyksestä 14 päivää. Muistutuslaskusta laskutetaan lainmukainen muistutuskustannus. Maksumuistutus tulee suorittaa maksumuistutuksen tiedoilla eräpäivään mennessä, muutoin lasku siirtyy perintään. Maksumuistutukset ja perinnän jatkotoimenpiteet hoitaa perintätoimisto. Jos sinulla on laskutukseen liittyvää kysyttävää, ota yhteyttä kyseisen kurssin opintosihteeriin.

Alennus työttömille työnhakijoille

Työttömänä työnhakijana saat 50 % alennuksen kurssimaksuista, jotka ovat 21 € tai enemmän (pois lukien * -merkityt kurssit). Alennus ei koske kurssien materiaalimaksuja. Toimita työttömyystodistus Vantaan aikuisopistoon viimeistään kurssin alkamispäivänä. Kurssin alkamisen jälkeen alennusta ei voida enää antaa.

Ilmoittaudu - Yleinen kielitutkinto (YKI)

Ilmoittautuminen YKI-testiin

Yleiseen kielitutkintoon ilmoittaudutaan verkossa osoitteessa yki.opintopolku.fi. Katso videolta tarkemmat ohjeet ilmoittautumiseen.

Ilmoittautumiseen tarvitset:

  • pankkitunnukset tai oman sähköpostitilin.

YKI-tutkinnon maksaminen

Tutkinto maksetaan verkossa. Ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiin tulee ohjeet tutkinnon maksamisesta.

Lisätietoja saat Suomen ja pohjoissaamen tutkinnoista Hanna Uusiprosilta ja Englannin tutkinnosta Elina Vienamolta. Yhteystiedot löydät sivun alta.

HUOM! Jos testi on jo täynnä, kannattaa seurata yki.opintopolku.fi-sivustoa mahdollisten vapautuvien paikkojen varalta.

Etätenttiminen aikuisopistolla

Etätenttien suorittaminen Vantaan Aikuisopistossa on mahdollista, mikäli tenttimiseen soveltuva tila on vapaana kyseisenä aikana. Paikkoja on varattavissa rajallinen määrä.

Tenttipaikasta tulee aina sopia etukäteen. Voit ilmoittautua etätenttiin aikaisintaan yhtä kalenterikuukautta ennen tentin ajankohtaa. Viimeinen ilmoittautumispäivä riippuu yliopiston omista käytänteistä.

Tenttiminen maksaa 25 €/tenttikerta ja maksu laskutetaan. Laskutus edellyttää henkilötietojen luovuttamista. Tenttipaikka tulee perua viimeistään vuorokautta ennen tenttiä, muuten tenttimaksu laskutetaan täysimääräisenä.

Ilmoittaudu tenttiin sähköpostitse osoitteeseen aarne.saarinen2@vantaa.fi

Lisätietoja

Elina Vienamo

043 826 8360 elina.vienamo@vantaa.fi

Englannin YKI-tutkinto

Mervi Garcia

0438268358 mervi.garcia@vantaa.fi

Espanjan DELE-tutkinto

Hanna Uusiprosi

040 631 3934 hanna.uusiprosi@vantaa.fi

Suomen ja pohjoissaamen YKI-tutkinto

Aarne Saarinen

aarne.saarinen2@vantaa.fi

Etätenttiminen aikuisopistolla

Avainsanat

IlmoittautuminenKurssitOpiskelu