Vantaan aikuisopisto

Vantaan aikuisopisto on Vantaan kaupungin omistama kansalaisopisto.

Esittely

Vantaan aikuisopisto järjestää kansalaisopisto-opetusta, aikuisten perusopetusta maahanmuuttajille sekä maahanmuuttajien suomi toisena kielenä sekä kotoutumiskoulutusta.

Lisätietoa kursseista ja opiskelusta saa www.vantaanaikuisopisto.fi

Vantaan aikuisopisto on yksi Suomen suurimmista kansalaisopistoista

Yli 60 vuotta sitten perustettu Vantaan aikuisopisto on yksi Suomen suurimmista kansalaisopistoista. Meillä opiskelee vuosittain 35 000 ihmistä ja työskentelee 350 tuntiopettajaa sekä 50 täysipäiväisesti työskentelevää ammattilaista. Vantaan aikuisopisto on myös yksi Suomen suurimmista maahanmuuttajien kouluttajista. Olemme ylpeitä tärkeästä yhteiskunnallisesta roolistamme maahanmuuttajien kotouttajana. Tiedämme, että sillä miten hyvin muualta Suomeen tulevat asukkaat yhteiskuntaamme integroituvat, on Suomen tulevaisuuden kannalta valtava merkitys.

Vantaan aikuisopistolla on pitkä historia myös maassamuuttajien kotouttajana: muualta Suomesta kaupunkien lähiöihin muuttaneet ihmiset löysivät 1960–1970-luvuilla toisensa ja kiinnittyivät yhteisöönsä. Rooli maassamuuttajien kotouttajana on edelleen tärkeä 2010-luvun Suomessa ja kulkee rinnan maahanmuuttajien kotouttamisen kanssa.

Luomme yhteisöllisyyttä ja liputamme sivistyksen puolesta

Suomalainen työväen- ja kansalaisopistotoiminta alkoi jo 1800-luvun lopussa. Tällä hetkellä Suomessa on lähes 200 työväen- ja kansalaisopistoa. Kansalaisopisto sopii erilaisille sekä eri elämäntilanteissa eläville ihmisille. Vantaan aikuisopisto yhdistää laajalle alueelle levittäytyneet vantaalaiset toisiinsa ja luo ympärilleen uudenlaista yhteisöllisyyttä. Se tuottaa paikkakunnalle tutkitusti moninaista – sekä fyysistä että psyykkistä – hyvinvointia. Se liputtaa jatkuvan oppimisen, sivistyksen sekä ihmisten tasavertaisuuden puolesta.

Ilman kansalaisopistoja Suomi ei olisi Suomi. Ilman Vantaan aikuisopistoa Vantaa ei olisi Vantaa. Suomalaiset usein unohtavat, että kansalaisopistojen tarjoama oppimismahdollisuus ei ole kansainvälisesti katsottuna itsestäänselvyys. Maailmalla tällainen herättää ihastusta.

Rohkaisemme vantaalaisia elinikäiseen oppimiseen

Tulevaisuuden digitalisoituva ja automatisoituva maailma edellyttää ihmisiltä oma-aloitteisuutta ja innostuneisuutta opetella jatkuvasti uutta. Tämä ei tarkoita, että kaikkien täytyisi hankkia itselleen uusi ammattitutkinto. Utelias mieli ja halu ottaa haltuun uusia taitoja kuljettavat ihmisiä ja yhteiskuntaa eteenpäin.

Jokainen ihminen oppii. Vantaan aikuisopisto haluaa siksi olla avoin kaikille. Tarjoamme kaupunkilaisille tasavertaiset mahdollisuudet hankkia itselleen uusia taitoja ja rohkaisee vantaalaisia elinikäiseen oppimiseen. Vantaan aikuisopisto haluaa tarjota asukkaille laadukkaita ja laaja-alaisia koulutusmahdollisuuksia ja hioa pois kynnyksen luokkahuoneeseen.

Uskomme Vantaan aikuisopistossa, että luovuus ja esimerkiksi erilaiset kädentaidot nousevat uudenlaiseen arvoon tekoälyn aikakaudella. Ihminen leipoo parempaa pullaa ja kirjoittaa koskettavampia tarinoita kuin robotti. Siksi kansalaisopistotoiminta on myös tae suomalaisten pärjäämiselle tulevaisuudessa.

Avainsanat

HarrastuksetKurssit

Asiointipalvelut

Ilmoittautuminen

Vantaan aikuisopiston kursseille ilmoittautuminen

Vantaan aikuisopiston kursseille voi ilmoittautua internetissä Ilmonet.fi -palvelussa. Kunkin kurssin kohdalla on kerrottu, milloin ilmoittautuminen kurssille alkaa. Ilmoittautua voi myös puhelimitse arkipäivisin klo 12-14 kunkin ainealueen opintosihteerille.

Palvelukanavat

Toimipisteet

Palvelu saatavilla yhteensä 3 toimipisteessä