Osaaminen näkyviin – opintopistekursseja Aikuisopistolle

Uutinen

Asiasanat

KoulutusAsukkaat

Jos olet käyttänyt Ilmonet-palvelua tänä talvena, olet saattanut huomata siellä uuden tunnisteen: opintopistekurssi. Oletko ihmetellyt mikä se on?

Vantaan aikuisopistossa ei näitä kursseja ole vielä ollut tarjolla, mutta syksyn ohjelmaan niitä on tarkoitus tulla. Jotta tietäisimme minkälaiset kurssit opiskelijoitamme kiinnostavat, olemme tehneet lyhyen kyselyn, johon vastaamalla voit auttaa meitä päättämään millaisia kursseja kannattaisi laittaa tarjolle opintopisteversioina. Löydät kyselyn linkin tämän uutisen alalaidasta.

Mikä on opintopiste? 

Opintopistekurssin Noppa-logo.

Akateemisessa maailmassa opintojen laajuus lasketaan opintopisteinä. Aikaisemmin puhuttiin opintoviikoista – jos se vaikka tuntuu tutummalta termiltä. Syksystä -21 lähtien on ollut voimassa laki, jonka mukaan opintopisteitä voi saada myös vapaan sivistystyön, eli esimerkiksi kansalaisopiston, kursseista. Näitä kursseja on Aikuisopistoon tulossa valikoimaan ensi syksystä lähtien.

Miksi osallistua opintopistekurssille?

Opintopistekurssilla opiskelu on tavoitteellisempaa. Kurssilla on selkeät oppimistavoitteet, jotka kurssin aikana on saavutettava. Omaa oppimistaan on opettajan ohjeiden mukaan dokumentoitava, ja lopuksi kurssisuoritus arvioidaan ennalta määrättyjen arviointikriteerien mukaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Opiskelijana tiedät sekä oppimistavoitteet että arviointikriteerit täsmälleen jo kurssin alkaessa, ja silloin voit päättää haluatko suorittaa opintopisteet, vai et. Kaikille kursseille voi osallistua myös suorittamatta opintopisteitä. 

Todistus

Suoritetusta opintopistekurssista saat todistuksen, jonka voit esittää työnantajalle tai jollekin muulle taholle todisteena osaamisestasi. 

Täältä saat lisätietoa siitä, mitä opintopistekurssilla opiskelu tarkoittaa, ja mitä siitä hyötyy.

Vastaa kyselyyn

Mielellämme kuulisimme sinun mielipiteesi siitä, millaisesta kurssista haluaisit saada opintopisteitä. Vastaamalla tähän lyhyeen kyselyyn autat meitä työssämme. Vastaathan myös, jos et ole kiinnostunut tällaisista kursseista – sekin on meille arvokasta tietoa. Kysely on auki 19.3. saakka. Suuret kiitokset mielipiteestäsi!

Vastaa kyselyyn.