Loputkin syyskauden kurssit julki - Kesäkuun uutiset

Uutinen

Nyt pääset tutustumaan Aikuisopiston koko syksyn tarjontaan Ilmonetissa.

Kesän mansikoita kulhossa

Vaikka kesälomat jo kolkuttelevat ovella, on Aikuisopistolla katse suunnattu ensi syksyyn. Viimeisetkin tulevan syyskauden kurssit ovat nyt nähtävillä osoitteessa Ilmonet.fi. Tarjolle on tullut entisten lisäksi uusia kielten kursseja, kuvataiteen kursseja sekä kotitaloutta. Näille kursseille pääsee ilmoittautumaan 17.8. alkaen. Kaikille aiemmin toukokuussa avautuneille kursseille voi ilmoittautua läpi kesän. Tutustu tarjontaan!

Uutuuksia kielissä

Syksyn tarjonta tuo Aikuisopistolle kaksi uutta kieltä. Uutuutena voit opiskella ukrainan ja vietnamin alkeita. Voit myös osallistua maksuttomalle Vietnamin kielen esittely-luennolle. Luento on englanninkielinen ja sen jälkeen ehdit vielä ilmoittautumaan vietnamin alkeiskurssille, joka alkaa 9.9.

Myös espanjan kielen opiskelijat huomio! Kurssitarjonnassa on ensi syksynä luvassa uutuuksia: lukemista, kirjoittamista ja maalaamista espanjaksi!

Escribir tu viaje - curso de escritura en español-kursilla harjoitat kirjoitustaitoasi yhdessä muiden kanssa. Kurssilla tehdään kuvitteellinen matka espanjankieliseen maahan ja kirjoitetaan matkan eri vaiheisiin liittyviä tekstejä. Kurssi soveltuu taitotasoille B1-B2. Opetuskieli on espanja, opettajana meksikolainen José Rico. Syksyllä pidetään kaksi lyhytkurssia, joilla on sama sisältö V222174 ja V222175

Experimentando con acuarelas kurssilla opitaan akvarellimaalauksen perusteita espanjan kielellä. Kokeile luovan toiminnan ja kielen oppimisen kiehtovaa yhdistelmää! Kurssi soveltuu kaikille akvarellimaalauksesta kiinnostuneille, joilla on vähintään espanjan alkeistaidot. Opettajana argentiinalainen María Vivas. Syksyllä on kaksi lyhytkurssia, joissa on hieman eri sisältö V221965 ja V221968.

Buen camino al español! B2- verkkokurssilla V222274 luetaan lyhyitä Camino de Santiagoon liittyviä tarinoita ja oppitunnilla keskustellaan niistä. Kirjan tukena on myös lisämateriaalia kuten videoita. Opettajana espanjalainen Ainoa Polo Sánchez. Huom. tästä kurssista pidetään esittelyluento tiistaina 23.8. klo 17, sille voit ilmoittautua jo nyt.

Ilmoittautuminen näille espanjan kursseille alkaa 17.8. 

Kesäviikko laulun parissa

Polkaise kesäloma käyntiin neljän päivän mittaisella laulun päiväkurssilla. Tule laulamaan ja opettelemaan tasapainoista äänenkäyttöä ja pop&jazz-laulun eri tyylilajeja iloisella mielellä! Laulettava ohjelmisto koostuu monipuolisesti eri musiikkigenreistä: laulamme laidasta laitaan musiikkia aina popista jazziin ja bluesista musikaaleihin ja valitsemme laulettavaa ohjelmistoa yhdessä ryhmän kanssa. Kurssi on tarkoitettu sinulle, joka haluat tutustua laulamiseen hyvässä hengessä ja positiivisessa ilmapiirissä! Ryhmä kokoontuu Myyrmäessä.

Elokuun kurssit

Vaikka iso osa kursseista käynnistyykin vasta syyskuun puolella, löytyy Aikuisopistosta elokuun päivillekin tekemistä ja tarjontaa. Tässä muutamia esimerkkejä elokuun kurssitarjonnasta. Koko tarjonta löytyy tutusti osoitteesta Ilmonet.fi.

 • V221852 Energiakeskukset hyvinvointisi tukena Viikonloppukurssin aikana oppii ymmärtämään energiakeskuksia.
 • V221224 Meditaatio – tietoisen läsnäolon tuominen modernin elämän haasteisiin, verkko-opetus
 • V221366 Svenska på sensommaren - Ruotsin kertausta loppukesästä A2+,verkkokurssi Tule kertaamaan ja virkistämään ruotsin taitojasi! Kieltä, kulttuuria ja matkakohteita – suullisia harjoituksia, tekstejä ja kuuntelua.
 • V221301 Ruotsin kieliopin kertaus elokuussa, taitotaso A2
 • V222148 *Kreikan alkeiden kielioppikertaus elokuussa A1+, verkkokurssi
 • V221531 Henkilökuvauksen ABC vasta-alkajille Kaipaisitko yksinkertaisia, mutta toimivia vinkkejä henkilökuvauksen eri osa-alueille?
 • V222303 Selkäjumppa Keskitymme harjoittamaan selän hyvinvointia mahdollisimman monipuolisesti ja kokonaisvaltaisesti.
 • V221906 Upeat hedelmäkaiverrukset Hedelmien ja vihannesten kaiverrus on vanha aasialainen tapa koristaa juhlia.
 • V222002 Sunnuntaiajelulle! Pyöräily on mainio tapa tutustua kaupunkiin ja nähdä sitä hieman tavanomaisesta poikkeavasta näkökulmasta.

Kahden kurssin yhteistyönä syntyi monenlaisia otuksia

Aikuisopiston Kirjoittamalla hyvinvointia -jatkokurssilla tehtiin keväällä 2022 harjoitus, jossa kukin kurssilainen kirjoitti kahdesta tunteesta (negatiivisempi ja positiivisempi) miettien, millainen eläin kyseessä oleva tunne olisi. Kaikki olemassa olevat ja olemattomat eläimet olivat mahdollisia. Kirjoitusharjoituksen myötä syntyi visuaalisia ja moniulotteisia otuksia tekstin muodossa.

Esittävää ja ilmaisevaa piirtämistä - kurssin opiskelijat puolestaan tarttuvat näihin teksteihin ja visualisoivat otukset tekstien pohjalta piirtäen. Näin syntyi kahden eri kurssin yhteistyö.

Työt olivat esillä toukokuun pihatapahtumassa, mutta jos et niitä silloin ehtinyt ihastelemaan, voit tutustua Ahdistusleijonaan, Kurmottajaan sekä muihin otuksiin nyt verkon välityksellä.

Tutustu myös ensi syksyn piirustus- ja kirjoituskursseihin

Aikuisopiston taideryhmien kesänäyttely 

Vantaan aikuisopiston taideryhmien kesänäyttely järjestetään opiston taidekeskuksessa Tikkurilan kirjastotalolla (Lummetie 4) 1.6.-10.6.2022 välisenä aikana. Näyttelyssä on esillä erilaisia kevään kursseilla valmistuneita opiskelijatöitä. Näyttely on avoinna ma-pe 10–20 ja la-su 10–16. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Ehdota nimeä Kivistön uudelle kaupunkikulttuurin keskukselle 

Kivistöön on nousemassa kovaa vauhtia uusi kaupunkikulttuurikeskus. Uuteen taloon tulee monipuoliset tilat kirjastolle, nuorisotilalle, järjestöille, lastenkulttuurille, tapahtumille ja asukastoiminnalle. Nyt on tullut aika keksiä keskukselle nimi! Ehdota nimeä ja osallistu arvontaan. Kilpailu on voimassa 16.5.–12.6.2022 välisenä aikana.

Aikuisopisto lomailee

Kuluvasta lukuvuodesta alkaa olla enää loppurutistukset jäljellä. Aikuisopisto jää kesälomalle juhannuksen alla. Puhelinpalvelu on suljettu 23.6. – 31.7.2022 välisenä aikana. Myös seuraava uutiskirje ilmestyy elokuussa.

Toivotamme kaikille rentouttavaa kesälomaa!

Jos et vielä seuraa meitä somessa, liity mukaan!

FACEBOOK:

@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:

@vantaanaikuisopisto

@suomenkurssit_VAO

@vantaan_aipe 

 • Voit ilmoittautua kursseille
 • Verkossa Ilmonet.fi-palvelussa

Soittamalla asiakaspalveluumme 09 8392 4342 (ma–to klo 12–15 pe klo 12–14)

Psst! Nopeuta ilmoittautumista luomalla käyttäjätunnus etukäteen Ilmonetissa.

Tee itsellesi hyvää ja tule Aikuisopiston kursseille!