PINGO, ERGO SUM - Maalaan, siis olen

Artikkeli

Asiasanat

KulttuuriAsukkaat

Luonto on vahvasti esillä Anu Eskelinin näyttelyn teoksissa Pisto-galleriassa maaliskuussa.

Osa teoksesta "Moment and Eternety"

Kuvataiteilija Anu Eskelinin maalauksia voi käydä ihailemassa Aikuisopiston Pisto-galleriassa 6.3.–31.3. välisenä aikana. Taiteilijan taustalta löytyy erilaisia taideopintoja muun muassa Pekka Halosen akatemiasta ja Vantaan aikuisopistosta. Hänen teoksiaan on ollut myös esillä lukuisissa näyttelyissä Suomessa ja maailmalla. Eskelinin suuria inspiraation lähteitä ovat luonto ja musiikki.

Näin taiteilija itse kertoo teoksistaan:
”Näyttelyn teokset ovat maalattu spontaanisti ja vaistonvaraisesti, enimmäkseen ilman ennalta suunniteltua lopputulosta. Muodot kankaalla muuttuvat työn edetessä moneen kertaan, maalaan kerroksittain ja käytän useimmiten vahvoja värejä. Pienikin hetki luonnossa, kävely vesistöjen rannalla tai patikoiminen metsässä voi olla syvällinen kokemus, josta kumpuaa abstrakti teos mieleeni jääneestä jäljestä. Luonnossa on oma järjestyksensä, joka kuitenkin elää hallitsemattomana, täynnä vapautta, elämää ja värejä. Samoja asioita näen myös omissa maalauksissani.

""

"Holes in Souls"

 

Luonnon lisäksi toinen suuri inspiraationi lähde on musiikki. Työskentelen omassa kuplassani hyvän musiikin soidessa. Kuulokkeiden kautta muu maailma pysyy ulkopuolellani, paikalla ovat itseni lisäksi vain värit, pensselit ja kangas. Uskon, että musiikki tuo maalauksiini liikettä ja vapautta, toisinaan niille jopa nimen. Tunteet vaikuttavat vahvasti mielentilaani ja sitä kautta teoksiini. Viimeaikaisissa maalauksissani voi nähdä myös aihioita maailman katastrofaalisesta tilasta, kauheimmillaan sodan järkyttävistä tapahtumista, mutta myös luonnon taistelusta ihmisen tekoja vastaan. Näitä asioita en ole voinut ohittaa, mutta haluan uskoa hyvään ja elän toivossa parempaan tulevaisuuteen.”

Pisto-galleria on Aikuisopiston taidekeskuksessa (lummetie 4 ) sijaitseva näyttelytila.

Galleria on avoinna opiston päätoimintakaudella (tammikuu-toukokuu): ma klo 13.00–20.00, ti-to klo 11.00–20.00, pe klo 10.00–13.00, la klo 10.00–14.00 ja sunnuntaisin silloin, kun taidekeskuksessa on jokin kurssi meneillään. Galleriaan on vapaa pääsy.

 

 

Avainsanat

KuvataideNäyttelyt