”Paluu juurilleni” päättää Pisto-gallerian kevätkauden

Artikkeli

Asiasanat

Kulttuuri

Kuvataiteilija Anne Buljuginin maalauksia ja keramiikkaa on nähtävillä huhtikuun ajan.

"Tuleen taottu verenperintö", öljy kankaalle, 2022

Aikuisopiston Pisto-gallerian kevätkauden päättää kuvataiteilija Anne Buljuginin ”Paluu juurilleni”-näyttely. Se on jatkumoa taiteilijan päättötyönäyttelylle ”Juuret esi-isieni mullassa”

”Mistä tulen? Kuka olen? Millainen geneettinen perimäni on? Millaisia tarinoita kuljetan mukanani? Teokset ovat pohdintoja sukupuuni selvittelyyn liittyen. Draama, dramatiikka, herkkyys ja hento viiva. Nykyhetki, mennyt ja tuleva. Vuorovaikutus, ihminen, ihmisyys. Elämä. Kuolema. Uskonto. Katsomukselliset, arvopohjaiset pohdinnat.”

Näyttely on esillä 3.4.-28.4.2023 välisenä aikana.

Vantaalla asuva ja työskentelevä Anne Buljugin (s. 1967) on valmistunut yksityisestä taidekoulu Alfasta syksyllä 2022. Opintojen ohessa taiteilija on täydentänyt oppejaan Vantaan aikuisopistossa mm. taidegrafiikan ja keramiikan parissa.

”Ilmaisuni on ekspressiivistä, maalauksellista ja ajoittain abstrahoitua, ja toisinaan sen pyrkimys voi olla osittain jopa esittävää? Sisältyykö teoksiini symboliikkaa, vai ovatko ne puhtaasti katsojan määriteltävissä. Voiko teoksissa nähdä viitteitä ja sävyjä luonnosta, vai onko ne vain sävyjä paletista? Minulle ne ovat kulloisenkin teoksen sointuja, säveliä ja rytmiä, jotka piirtyvät esiin.

Työskentelen pääasiassa öljyvärein, sillä pidän niiden koostumuksesta ja rikkaista pigmenteistä. Runsaat, rehevät, värikylläiset työt rakentuvat mielestäni vaivattomimmin öljyvärein. Pigmenttimaalaus ja tempera ovat myös kiehtovia, innostuin molemmista päästyäni tutustumaan niihin. Taidegrafiikka on tullut uutena mukaan tekemiseeni, kesästä 2022 alkaen. Keramiikka ja kuvanveisto innoittavat myös.”

Taiteilijana rehellisyydellä itseään kohtaan on merkitystä Buljuginille. ”Teen sen, mihin uskon, maalaan sen, mitä tunnen. Näytän se, mikä esiin tulee. Voin elää hetkessä ja kuitenkin tuoda esiin myös kaikuja pitkältä. Voin kertoa tarinoita menneisyydestä, nykyisyydestä, todesta ja unesta. Totta teoksessa voi olettaa olevan sen, mitä katsojalle itselleen näkyy.”

""

"Elämän iloa", öljy kankaalle, 2022

Pisto-galleria on Aikuisopiston taidekeskuksessa (lummetie 4) sijaitseva näyttelytila.

Galleria on avoinna opiston päätoimintakaudella (tammikuu-toukokuu): ma klo 13.00–20.00, ti-to klo 11.00–20.00, pe klo 10.00–13.00, la klo 10.00–14.00 ja sunnuntaisin silloin, kun taidekeskuksessa on jokin kurssi meneillään. Galleriaan on vapaa pääsy.